Cutter & BuckCutter & Buck är ett amerikanskt livsstilsvarumärke med rötterna i Seattle vid Stilla havets nordvästra kust som etablerades redan 1990. Sedan företaget grundades 1990 börsnoterades det 1995 och köptes av New Wave Group AB 2007. Cutter & Buck har genom åren varit mycket framgångsrikt i USA med en bred kollektion och unik profil-distribution. I Sverige och Skandinavien marknadsför vi Cutter & Buck som vårt premiummärke och genom den höga graden av funktion, kvalitet och passform har vi stadigt etablerat Cutter & Buck på den kräsna golfmarknaden men även för leisure och outdoor. 

Hemligheterna bakom den höga kvalitén i våra ytterkläder

Du kan inte kontrollera vädret, men våra mest avancerade prestandakläder är ett bevis på att du kan utmana det. Cutter & Bucks kollektion erbjuder ett brett utbud av lätta, snabbtorkande kläder som andas designade med stretch i fokus för maximal rörelsefrihet.

Sustans® DupontTM och Sorona® är gjorda av förnybara fibrer. Sustans® produktionsprocess använder 30% mindre energi och består av 37% förnybara fibrer jämfört med vanligt förekommande isoleringsmaterial i liknande kläder.

PrimaLoft® Silver Insulation och PrimaLoft® Black Insulation Eco är världsledande syntetiska isoleringsmaterial. De överträffar andra konkurrenskraftiga syntetiska isoleringar och fångar värmen bättre i både våta och torra förhållanden. Alla PrimaLoft-fibrer är specialbehandlade med en egenutvecklad finish som hindrar dem från att absorbera fukt och håller fibrerna väldigt torra i våta förhållanden, vilket är nyckeln till att hjälpa kroppen att behålla en behaglig PrimaLoft® VentAir® Sustans® DupontTM Sorona®-temperatur, hålla värmen och spara energi. PrimaLoft® Black Insulation Eco är gjord av 60% återvunnet material.